CURSURI DE IKEBANA - puteti participa la o lectie gratuita

        Ikebana - arta japoneza de aranjare a florilor in vase dupa anumite principii si tehnici este o expresie a vitalitatii, o arta incarcata de simboluri care a devenit o parte indispensabila a interioarelor japoneze. Placerea pentru aranjarea florilor cauta sa exprime echilibrul din natura si al naturii cu omul.
        In Japonia exista multe scoli de ikebana (Ikenobo, Sogetsu, Ohara), precum si stiluri diferite de aranjare in functie de plantele si de vasele folosite. Asociatia noastra va invita la cursurile de ikebana unde veti invata sa realizati aranjamente traditionale urmand principiile si tehnicile scolii Sogetsu – actualmente cea mai raspandita scoala de ikebana din Japonia.
        Cursul de ikebana se desfasoara pe o perioada de 3 luni (12 sedinte), durata unei sedinte fiind de aproximativ 1 ora si jumatate.La acest curs se pot inscrie atat copii cat si adulti, iar la incheierea cursului va avea loc o expozitie cu ultimele lucrarile realizate, iar fiecare cursant va primi diploma de participare precum si un CD cu toate aranjamentele realizate pe parcursul intregului curs.
        Investitia lunara pentru participarea la acest curs este de 100 lei, se achita intodeauna la prima sedinta din luna si nu include florile utilizate la curs. (la fiecare sedinta profesoara de ikebana va preciza ce flori trebuie sa pregatiti pentru urmatoarea saptamana).

        Inscrierile se fac la adresa de e-mail office @ sakuranbo.ro unde va rugam sa precizati numele, prenumele, varsta si numarul de telefon. Cursul se desfasoara la sediul Asociatiei Sakuranbo din Bulevardul Mamaia nr. 116.