CURSURI DE ORIGAMI PENTRU COPII - va invitam la o lectie gratuita

        Lumea artelor traditionale japoneze a reprezentat intotdeauna pentru occidentali o fascinatie, iar origami alaturi de alte arte simbolizeaza elemente ale frumusetii si perfectiunii japoneze.
        Origami (din japoneza 折り紙 origami, hartie pliata) constituie arta plierii hartiei colorate in modele de creaturi vii, obiecte neinsufletite sau forme decorative abstracte. Etimologic, cuvantul origami, de origine japoneza, este format din „oru” care are sensul de „a indoi” si „kami” cu sensul de „hartie”, deci „hartie indoita”. Exista multe stiluri de origami, acestea pornind de la cele mai simple compozitii pana la compozitii extraordinar de complexe, alcatuite din mai multe unitati origami pentru a forma un poliedru, precum si reprezentari formate din doua sau mai multe coli de hartie.

        Cea mai frumoasa si populara forma de origami este cocorul. Termenul „Senbazuru” (千羽鶴), in limba romana – „o mie de cocori” are legatura cu o credinta populara nipona conform careia cel care reuseste sa plieze o mie de cocori din hartie, va primi drept rasplata din partea zeilor implinirea unei dorinte.
        Printre activitatile cele mai populare desfasurate de asociatia noastra sunt cursurile de Origami – cursuri ce ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte indemanarea, atentia si imaginatia, obtinand prin impaturirea perfecta a hartiei forme dintre cele mai variate care ii vor impresiona pe copii.
        Pe toti cei care doresc sa se familiarizeze cu aceasta arta ii invitam la O LECTIE GRATUITA de Origami la una din grupele aflate in desfasurare, lectie ce va confera posibilitatea de a decide ulterior daca doriti sa va alaturati cursantilor nostri.
        La acest curs pot participa copii cu varste intre 6 – 12 ani, fiecare grupa fiind constituita din 5 - 7 cursanti. Cursul se desfasoara o data pe saptamana, durata unei sedinte fiind de 50 minute, iar incheierea unei luni de curs fiind realizata dupa 4 sedinte. Cursurile sunt organizate pe perioada nedeterminata, insa in situatia in care numarul de cursanti dintr-o grupa scade sub 5, Asociatia isi aloca dreptul de a sista cursul.
        Investitia lunara in acest curs este de 70 lei si se achita intotdeauna la prima sedinta din luna.
        Inscrierile se fac la adresa de e-mail office @ sakuranbo.ro unde va rugam sa precizati numele, prenumele si varsta copilului si un numarul dumneavoastra de telefon.