Festivalul Aki Matsuri    [ galerie foto ]

        Pe data de 22 septembrie 2012 , Asociatia Sakuranbo si Muzeul Marinei Constanta au organizat festivalul japonez Aki Matsuri pentru toti iubitorii culturii nipone, primul de acest gen in Constanta, in cadrul caruia au putut participa la ateliere de origami, ikebana, arta culinara japoneza, si asista la demonstratii de aikido. De asemenea, au avut sansa de a imbraca costume traditionale japoneze – yukata si totodata au putut patrunde in lumea captivanta a Japoniei prin intermediul expozitiei de fotografie Yamataikoku , realizata de Coralia si Raluca Stefanescu.

Festivalul Japonez Minazuki Matsuri    [ galerie foto ]

        In data de 16 iunie 2013, Asociatia Sakuranbo si scoala Japoneza Sakura din Bucuresti, impreuna cu Muzeul de Marina, au organizat Festivalul Japonez Minazuki Matsuri, in cadul caruia toti iubitori culturii nipone au avut ocazia sa imbrace costumele traditionale yukata, sa realizeze figuri tip origami, sa confectioneze lampi sau felicitari japoneze, sa deseneze personajul preferat in stil manga si sa asiste la demonstratii de Aikido.

Peace Boat    [ galerie foto ]

        Pe data de 31 martie 2012, Asociatia Sakuranbo a organizat un schimb cultural intre elevii care invata limba japoneza din Constanta si Bucuresti si un grup format din japonezii de pe vasul de croaziera “OCEANIC”, in cadrul proiectului Peace Boat. Desfasurat la Colegiul National Mircea cel Batran, evenimentul a reprezentat o experienta de neuitat pentru iubitorii Japoniei, care au avut ocazia sa imparta cultura si traditiile noastre cu japonezii si sa experimenteze cateva din obiceiurile si jocurile acestei culturi fascinante.
Repartizati in grupe formate de cate trei japonezi si trei romani, membri au impartasit curiozitati, dansuri, costume si bucate traditionale, s-au plimbat prin imprejurimi (muzee, Cazino, faleza, plaja, catedrala etc.) si au luat lectii de manuire a sabiei si de origami.

Hana no Kokoro    [ galerie foto ]

Pentru a promova cultura si civilizatia japoneza in Constanta, Asociatia Sakuranbo a prezentat la Muzeul de Arta, pe data de 3 decembrie 2011, expozitia de fotografie „Hana no Kokoro”. Evenimentul a debutat cu o prezentare succinta a Japoniei pornind de la fotografiile surprinse in expozitie, realizate de Coralia si Raluca stefanescu si prelucrate de Irina Irimia sub forma unor colaje impresionante, care surprind natura, cultura si spiritualitatea japoneza. A fost urmata apoi de o demonstratie de ikebana, o transpunere in fapt a tematicii imaginilor acestei expozitii.